Fedde Le Grand - Ambassadeur van de Vrijheid 2018

De Nederlandse dj Fedde le Grand is dit jaar Ambassadeur van de Vrijheid.

Dat betekent dat hij vandaag per helikopter langs de Bevrijdingsfestivals in Den Haag, Vlissingen, Zwolle, Rotterdam en Utrecht vliegt voor een set. Tijdens deze zonnige dag waarop we onze vrijheid vieren zal Fedde ook stilstaan bij de vroege dood van zijn collega Avicii, twee weken geleden. Het overlijden van de Zweed is ook voor de 'Put your hands up 4 Detroit'-dj een heftige en trieste gebeurtenis.

Dubbelcheck
'Iedereen is er erg van geschrokken. Avicii leidt bij mij tot een dubbelcheck, dat ik op mezelf moet letten en ook nee moet zeggen. Avicii kon volgens mij geen nee zeggen. Ik kan me voorstellen dat dit voor hem heeft geleid tot een te zwaar schema', aldus Fedde in De Telegraaf. Ben je aanwezig bij een van de sets vandaag, dan is het een mooi moment om Avicii te eren tussen het gehos door. Overigens zijn ook Ronnie Flex en het bandje My Baby dit jaar Ambassadeur van de Vrijheid. Fedde Le Grand eert Avicii op Bevrijdingsdag Dj draait in Den Haag, Vlissingen, Zwolle, Rotterdam en Utrecht.

In gesprek met verzetsstrijder
Ambassadeur van de Vrijheid Fedde Le Grand ging in gesprek met verzetsstrijder Paatje Pfefferkorn en historicus Wim Manuhutu over verzet in voormalig Nederlands Indie. “Ik was echt erg onder de indruk, het deed me veel meer dan ik had gedacht”.

Bekijk hier de video van het gesprek!

Reactie schrijven

Commentaren: 0