Bevrijdingsfestival Zeeland breekt bezoekersrecord

Dit jaar was de best bezochte editie van Bevrijdingsfestival Zeeland ooit!

De organisatie schat in dat er tegen de 50.000 bezoekers samen de vrijheid hebben gevierd in Vlissingen. Het record uit 2016 is daarmee gebroken, toen kwamen er 45.000 bezoekers naar het festival. De condities waren dan ook perfect: een echte Zeeuwse, zonnige zaterdag. De dag had verschillende hoogtepunten: het optreden van ambassadeur Fedde Le Grand, STUK, Broederliefde en de Memphis Maniacs. Er was met name veel animo voor Broederliefde; er hadden zich ruim 10.000 mensen op het Bellamypark verzameld. En als hekkensluiter gaven de Memphis Maniacs een daverende slotshow.

Plein van de Vrijheid
Ook de activiteiten op het Plein van de Vrijheid trokken een groot aantal geïnteresseerden. Bezoekers stapten samen het bootje in bij 8 miljoen gesprekken, gingen op speeddate met veteranen en bekeken en beoordeelden de cartoons uit de expo ‘Teken voor Vrijheid’. Daarnaast schreven de festivalgangers op de Oude Markt en masse hun mening over de Four Freedoms.

Souldiva Shary-An stal de show
Op het Sena Performers Stage stal Shary-An ‘s middags de show als echte souldiva en ‘s avonds verzamelde Zitakula een uitbundig publiek. Op Liberty Dance stond het publiek heel de dag uitbundig te dansen; vooral avonds was de Spuikom afgeladen vol.

Druk maar een feestelijke sfeer.
Er hebben geen noemenswaardige incidenten plaatsgevonden gedurende het festival. Het was druk, maar onder de bezoekers hing een goede en feestelijke sfeer.

Lees ook - Bevrijdingsfestivals trekken meer dan een miljoen mensen

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0