Femke Bun Winnaar Zeeuwse Belofte 2018

De negentien jarige Zeeuws-Vlaamse singer-songwriter Femke Bun heeft de Zeeuwse Belofte van 2018 gewonnen.
Op het Zeeland Podium van het Bevrijdingsfestival in Vlissingen versloeg ze de bands Distinguished, Stockholm Syndrome en the Unknown Children. Een verassende winnaar in een deelnemersveld dat werd gedomineerd door harde rockbands. De driekoppige jury, bestaande uit Marc Blom (Fuzztone Studio), Niek Joosse (medewerker/eindredacteur 3voor12Zeeland) en Loek van der Linde (JP de Klerk band) was verrast door haar inventieve liedjes en haar zuivere stemgeluid.
Foto: Organisatie Zeeuwse Belofte

De Zeeuwse Belofte bestaat uit de winnaars van de bandcompetities Spectra op Zuid-Beveland, PodiumZ op Walcheren, Regioruis op Schouwen-Duiveland en Steenworp namens Zeeuws-Vlaanderen. Behalve de winst bij Steenworp, wist Bun eerder al de tweede prijs te behalen bij het landelijke Kunstbende traject. Inmiddels studeert ze op het Utrechtse conservatorium.

Biografie
Eigen muziek maken is wat deze 19-jarige singer/songwriter het liefste doet. Afgelopen jaar heeft ze flink aan de weg getimmerd: Ze heeft in haar eentje in 2017 de tweede plek in de landelijke finale van Kunstbende gewonnen net als de bandwedstrijd Steenworp en de Vestrock-rally. Sinds dit schooljaar studeert ze Musician 3.0 aan het Utrechts Conservatorium. De laatste paar maanden is ze veel bezig geweest met het componeren, maar ook met het opnemen van eigen nummers, die we dit jaar nog van haar kunnen verwachten.  Met haar eigen nummers hoopt ze mensen te kunnen raken, omdat het vaak gaat over dingen die haar hebben geraakt. Verwacht intieme nummers met diepgaande teksten en een optreden waarbij Femke zichzelf voornamelijk op gitaar begeleidt, maar ook af en toe de ukulele, piano, loop-station bespeelt.

Reactie schrijven

Commentaren: 0