Collectie muZEEum nu online te zien

Het Zeeuws maritiem muZEEum is sinds kort aangesloten bij Digitale Collectie Nederland.

De collectie is nu online te zien via www.collectienederland.nl. Digitale Collectie Nederland is hèt online platform voor de erfgoedsector.

Via de website www.collectienederland.nl kan worden gezocht in collecties van vele musea en nu dus ook in die van het muZEEum.


Mosterdpotje met lepel uit VOC-schip de Rooswijk, 1740
(Zeeuws maritiem muZEEum)

Door gebruik te maken van de verschillende zoekfuncties kan de bezoeker foto’s opzoeken van bijna alle objecten, met begeleidende informatie. Regelmatig worden er nieuwe foto’s en informatieve teksten toegevoegd.
Collectie Nederland volgt de Europese richtlijnen voor digitale presentaties van collecties: Europeana. De collecties kunnen daardoor steeds beter op Europees niveau beschikbaar worden gesteld. Dit biedt voor musea zelf ook veel voordelen: men kan makkelijker geschikte objecten bij collega-musea vinden voor bijvoorbeeld een nieuwe tentoonstelling. Het systeem van Digitale Collectie Nederland biedt voor het muZEEum nog andere pluspunten. Zo zullen er binnenkort meer online presentaties van de collectie te zien zijn, onder andere via de eigen website van het muZEEum.

Reactie schrijven

Commentaren: 0