Taalondersteuning tolken belangrijk voor anderstaligen en nieuwkomers

Er blijkt een grote behoefte te zijn aan taalondersteuning door middel van tolken.

Bij gesprekken op bijvoorbeeld scholen, woningbouwcorporaties, gezondheidszorg, gemeentes en overige instanties waar anderstaligen mee te maken krijgen.

Verzoeken hiervoor komen uit de hele provincie Zeeland. Fatima Iri is enkele jaren geleden alleen begonnen met een dienstverlening om anderstaligen te ondersteunen en bij te staan door middel van een tolk. En sinds eind november 2017 is deze dienstverlening van tolken (vrijwilligers) ondergebracht in de Stichting Let's Talk Zeeland. Een team van vrijwilligers bied geregeld ondersteuning met aanvragen van mensen die gebruik willen maken van een tolk. Tot nu toe zijn de meeste opdrachtgevers de scholen op Walcheren en Beveland. "Het is een dankbaar werk en geeft veel voldoening". Aldus Fatima Iri oprichtster van Let’s Talk Zeeland.

Taalgebieden
Met de huidige bezetting uit vijftien taalgebieden kan Fatima Iri als coördinator mensen op pad sturen die Arabisch, Dari, Engels, Frans, Hindi, Farsi, Italiaans, Pashto, Roemeens, Indonesisch, Spaans, Turks en Urdu spreken.

Toekomstplannen
Het vertaalbureau begon in Vlissingen en de bedoeling is om heel Zeeland te voorzien van taalondersteuning. En er is ook behoefte naar meer vrijwilligers die zich willen aansluiten en die dit leuk vinden om te doen.

Aanmelden kan via de website van Let's Talk Zeeland

Reactie schrijven

Commentaren: 0