Goud voor v.Gestel/Wesselink en Vismans/v.d. Ham - Eredivisie Beachvolleybal

Het eerste toernooi van de DELA Eredivisie Beachvolleybal 2018 op het strand van Vlissingen is gewonnen door Sophie van Gestel en Marloes Wesselink.

Op het Zeeuwse zand ging de titel bij de heren naar Sven Vismans en Jannes van der Ham. De finale bij de dames ging zondagmiddag tussen twee zeer ervaren teams. Tweevoudig Olympiër Sophie van Gestel en haar nieuwe partner Marloes Wesselink stonden tegenover Mered de Vries en Quirine Oosterveld, ook een nieuw duo.
Foto: Zeeland Beach Classics via Instagram
Het werd een spannende finale waarin het beide kanten op kon vallen en het gelijk opging. De ervaren speelsters lieten alles zien, van harde services tot slimme geplaatste ballen. Van Gestel en Wesselink maakten het af op de cruciale momenten: 21-18, 19-21 en 15-13. Van Gestel keek zeer tevreden terug op de opening van het seizoen. “Ik ben zo blij dat we het toernooi hier winnen. Het was zaterdag heel zwaar in de hitte en vandaag had juist de wind veel invloed. Het was een enorm spannende finale waarin we goed met de wind speelden en vooral met serveren. We hebben goed gespeeld en dit smaakt naar meer.” Haar partner Wesselink voegde daar nog wat aan toe: “Conditioneel hadden we het zwaar dit weekend, maar je ziet dat hard werken iets moois oplevert. De eerste titel meteen veroveren, dat hadden we zeker niet verwacht hier.”

Het brons bij de dames ging naar Sarah van Esch / Britt den Haan die in de kleine finale wonnen van Annemieke Driessen en Ilke Meertens.

Lees het hele artikel via - Eredivisiebeach.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0