Jonge Vlissingse vrijwilligers ‘helden’ in actie!

Vrijwilligers zijn onmisbaar in de maatschappij, je kunt er misschien geen rekeningen mee betalen, maar vrijwilligerswerk is werk.

En dus ook een toevoeging aan het kopje “werkervaring” op je cv. Zo laat je aan je toekomstige werkgever zien dat je veel nieuwe ervaringen hebt opgedaan en nieuwe vaardigheden hebt geleerd, die jou geholpen hebben je verder te ontwikkelen. In de gemeente Vlissingen worden Vlissingse vrijwilligers Vlissingse Helden genoemd.

YouTube kanaal Vrijwilligerspunt
Tom heeft een aantal Vlissingse Helden geïnterviewd die zich belangeloos inzetten voor een sportclub, vereniging, evenement of voor de maatschappij. Allemaal vertellen ze met liefde en passie waarom zij vrijwilligerswerk belangrijk vinden en wat zij leuk vinden aan hun vrijwilligersbaan. Nicky krijgt veel voldoening door jonge gastjes tot 11 jaar voetbaltraining te geven bij GPC. Amy is de muzikale held die kinderen helpt met muziek maken en het lezen van noten bij de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen. De filmpjes zijn terug te zien via het YouTube kanaal van het Vrijwilligerspunt Vlissingen. Elke maand wordt een 'Vlissingse Held' door het Vrijwilligerspunt in het zonnetje gezet.

Kalender
Vorig jaar liet het Vrijwilligerspunt een kalender maken als blijk van waardering voor alle vrijwilligers, met portretten van mensen die symbool staan voor iedereen die zich belangeloos inzet. De kalender werd op Nationale Vrijwilligersdag uitgereikt op het stadhuis van Vlissingen.

Video

Website - Vrijwilligerspunt Vlissingen 

Reactie schrijven

Commentaren: 0