Familie sing-in op de Oude Markt in Vlissingen

Woensdagmiddag organiseerde de EO op de Oude Markt in Vlissingen een familie sing-in voor het populaire televisie programma Nederland Zingt.

Tijdens deze sing-in werden klassiekers, kinderliederen en eigentijdse nummers gezongen. De presentatie was in handen van Henk van Steeg en Mirjam Bouwman. Het doel van deze middag was, generaties verbinden door samen te zingen van Gods liefde. Het thema van deze middag was: 'Wij leven van de wind', en wind stond er dan ook en ondanks de lage temperatuur was er een groot aantal publiek afgekomen naar de Oude Markt om mee te zingen tijdens deze sing-in. 

Meewerkenden
Medewerking aan deze sing-in werd verleend door het enthousiaste “Kinderkoor Kadosj”uit Goedereede. Zij stonden onder leiding van Berdien Dekker. Daarnaast was het genieten van de meerstemmige zang van vocal group “FaVor” (voormalig Women in Worship). En tot slot was daar “Break Free Worship”. Zij zijn in 2017 verkozen tot beste kerkband van Nederland en begeleiden naast enkele eigen nummers de samenzang. Want dat is wat natuurlijk voorop stond deze middag; het met elkaar zingen van prachtige liederen.

Sinds 1995
Nederland Zingt is een televisieprogramma van de Evangelische Omroep (EO), waarbij men koor- en samenzang vanuit verschillende kathedralen en kerken in Nederland opneemt en uitzendt. Het tv-programma heeft diverse opnames per jaar, waaraan verschillende solisten en koren meewerken. De eerste aflevering van dit programma werd op zondag 3 september 1995 uitgezonden.

Uitzending van de opnames
RTV Vlissingen had toestemming om het ‘inzingen’ vanuit de Sint Jacobskerk te verslaan van de eindredacteur van 'Nederland Zingt' Albert-Jan Schol (EO). Na het inzingen was filmen niet meer toegestaan. De eerste (aflevering) opnames van Nederland Zingt in Vlissingen zijn te zien op zaterdagavond 26 mei 2018 via NPO 2. En in het najaar volgt nog een 2e aflevering.

Video

Website - Nederland Zingt

Via facebook is alvast een compilatie te zien via deze link

Reactie schrijven

Commentaren: 0