Week van de amateurkunst in Vlissingen en Oost-Souburg

Zaterdag 26 mei en zaterdag 2 juni zijn er op een meerdere plaatsen in Oost Souburg en Vlissingen activiteiten van en door amateurs.

De muziekvereniging Vlijt en Volharding coördineert in Oost-Souburg en presenteert op de Vlissingsestraat (tussen de Aldi en de Burchstraat) een veelzijdig programma. Er zijn acht kramen van amateurs met beeldende kunst.
Foto: Erik Walraven
Muziek en podiumkunsten zijn te zien en te beluisteren tussen 10.00 – 16.00 uur van o.a. de volksdansgroep Medioburgum-Walacra, de fanfare Vlijt en Volharding, het KMW Country-team en Philharmonie 50+.

In Vlissingen worden op de Oude Markt op zaterdag 2 juni 8 kramen bemand door evenzovele amateurkunstenaars met uiteenlopende presentaties: o.a. schilderijen, sieraden, airbrush, foto’s en tiffany. Op de kop van de Lange Zelke/Walstraat is er een Culturele Markt van 12.00 – 16.00 uur, georganiseerd door Mozaïek Walcheren. Het wordt een internationale presentatie met o.a. Surinaamse en Indische gerechten, Molukse, Spaanse en Servische muziek, een rapper en verschillende volksdansen.


Op de Oude Markt geeft het harmonieorkest van de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen o.l.v. Steven de Loose een populair openluchtconcert van 13.00 – 14.00 uur. De activiteiten worden afgesloten met een taptoe op het Bellamypark, georganiseerd door de  Deltaband. De coördinatie van het WAK-Vlissingen is in handen van de Koninklijke  Harmonie Ons Genoegen.

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0