Verhuizing marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen nog niet definitief!

Een opmerkelijke uitspraak van Minister Ank Bijleveld van Defensie (CDA) tijdens een interview voor NPO radio 1 in het Politiek Café van Een Vandaag.

Minister Bijleveld van Defensie (CDA) stelt dat de voorgenomen verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen nog niet definitief is. "Wij delen de zorgen die er zijn over het vertrek van mariniers. We doen op dit moment onderzoek naar de echte redenen van vertrek. We moeten de rust nemen om naar alles te kijken", aldus de minister.

Nog geen zekerheid
Op de vraag of het kabinet de bereidheid heeft de plannen te laten vallen antwoordde de minister: "Wij hebben de plannen niet gemaakt, wij hebben de plannen aangetroffen en wij zijn bezig om ze uit te voeren." Absolute zekerheid is er dus nog niet. "Het 'point of no return' is nog niet geweest", aldus Bijleveld. "Het is een traject dat nog loopt."

Besluit genomen
In 2012 is besloten de marinierskazerne te verhuizen van Doorn naar Vlissingen, maar veel mariniers en hun gezinnen zijn daar fel tegen gekant. Tientallen mariniers hebben het afgelopen jaar hun baan opgezegd. Zij zeggen dat de voorgenomen verhuizing de reden is.

Onderzoek gestart
Het ministerie van Defensie is inmiddels een onderzoek gestart naar de redenen van vertrek. De Tweede Kamer heeft deze week een hoorzitting met mariniers over de kwestie gehouden. Coalitiepartij D66 wil het besluit om de kazerne te verplaatsen ter discussie stellen. Minister Bijleveld liet in de uitzending ook doorschemeren dat ze hoopt dat er deze kabinetsperiode nog extra geld beschikbaar komt voor Defensie.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0