Steeds meer ophaalpunten voor pakketten

Webwinkels en pakketbezorgers willen hun pakketten liever bij ophaalpunten afleveren dan thuis bezorgen.

Ze zetten steeds meer in op ophaalpunten, zoals supermarkten maar ook omwonenden. Nu wordt nog zeker 90 procent van de pakketten thuis afgeleverd. Maar dat is relatief duur, onder meer omdat klanten niet altijd thuis zijn. Bovendien zijn  de dieselbusjes slecht voor het milieu, zeker als een bezorger twee keer moet langskomen voor een pakket. De grootste bezorger, Post NL, dat niet met particulieren werkt, heeft al 3000 ophaalpunten. DHL heeft er 1900, waarvan zo'n honderd bij mensen thuis.

Dieselbusjes
Pakketbezorgers willen steeds meer toe naar bezorgen bij ophaalpunten, want de bezorging aan huis is relatief duur. Niet alle pakketten kunnen worden bezorgd, want bewoners zijn lang niet altijd thuis. En de diesel-bestelbusjes veroorzaken meer milieuoverlast, zeker als het busje de volgende dag moet terugkomen om de bestelling opnieuw te bezorgen.

In Vlissingen zijn er een aantal ophaalpunten voor pakketten bij Primera, AH, Bruna en bij tankstation Esso Baskenburg.

Reactie schrijven

Commentaren: 0