Campagne Nederland Geef Gehoor!

Vanaf 1 juni start de campagne Nederland Geef Gehoor!, waaronder in Middelburg en Goes. Nederlanders lijken steeds slechter naar elkaar te luisteren.

Vrijwilligers van sensoor Middelburg roepen Nederlanders op om echt te luisteren. Het aantal mensen dat een luisterend oor zoekt bij Sensoor, de landelijke luisterlijn, stijgt flink. Er bellen en chatten steeds meer mensen die eenzaam zijn omdat ze zich niet gehoord en begrepen voelen. Sensoor en haar 1200 vrijwilligers, vraagt aandacht voor de waarde van écht luisteren naar elkaar. Onder ouderen is het probleem eenzaamheid zichtbaar groot. Onder jongeren is het een verborgen probleem dat door social media en prestatiedruk alleen maar toeneemt. Een pijnlijk contrast: jongeren en jongvolwassenen zitten vele uren per dag op hun telefoon, veel eenzame ouderen zitten te wachten op een luisterend oor.

Wervingscampagne
Daarom wordt op 1 juni a.s. een voorlichtings- en wervingscampagne gestart om beter te leren luisteren. Sensoor roept heel Nederland op om te helpen en het gesprek aan te gaan met mensen die dit nodig hebben: Nederland geef gehoor! Voor iedereen die gehoor wil geven is de Landelijke Spoedcursus Luisteren ontwikkeld waarin je ontdekt welk luistertalent je hebt. Deze spoedcursus is vanaf 31 mei te vinden via www.spoedcursusluisteren.nl.  Daarnaast worden handzame tips geboden over hoe je vervolgens aan de slag kunt gaan om een betere luisteraar te worden.

Uitnodiging Danspaleis
In Goes en Middelburg vinden op 2 juni diverse activiteiten plaats om de campagne Nederland Geef Gehoor onder de aandacht te brengen. Het Danspaleis treedt op in het Zorgcentrum de Randhof ’s Heer Elsdorpweg 18, te Goes. Hier wordt een dansfeest gegeven voor ouderen van 14.30-16.30. Dansen verbindt, want dansen doe je samen! Meer info: http://hetdanspaleis.com/ Entrée gratis. Hierbij zullen betrokkenen vanuit Sensoor ook aanwezig zijn. Daar waar kan gaan zij in gesprek met mensen. U wordt van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.
Opgeven per mail terweelactief@terweel.nl vol=vol.

Markt Middelburg
Op de Markt te Middelburg zijn vrijwilligers aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden en toelichting te geven op het belangrijke werk van Sensoor, de landelijke luisterlijn.

Over Sensoor
Sensoor, de landelijke luisterlijn, biedt mensen dag en nacht een luisterend oor in een gelijkwaardig gesprek. Hierdoor worden mensen in staat gesteld om zorgen, pijn en verdriet het hoofd te bieden. Echt luisteren naar elkaar, met aandacht en zonder oordeel, zou vanzelfsprekend moeten zijn in onze samenleving. Sensoor is al bijna 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die anonieme hulp biedt via telefoon, chat en e-mail. Vanuit 26 vestigingen door het hele land voeren zo’n 1200 vrijwilligers dag en nacht jaarlijks 285.000 gesprekken. Deze vrijwilligers worden opgeleid en begeleid door beroepskrachten.

Video

Website - Sensoor

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0