Abonnementsprijzen internet & tv opnieuw fors duurder

De grootste internetproviders, KPN en Ziggo, hebben net als vorig jaar een forse prijsverhoging van hun internet- en tv-abonnementen aangekondigd per 1 juli.

Ook gaan beide providers de kosten voor vast bellen verhogen. Maar ook T-Mobile, Telfort en XS4ALL verhogen hun prijzen voor (sneller) internet. Gemiddeld gaat het om een bedrag van € 2,- tot € 3,- per maand, omgerekend € 20,- tot € 40,- op jaarbasis. Dit blijkt uit onderzoek van onafhankelijke vergelijkingssite Pricewise. Bij stijgingen die hoger liggen dan de huidige inflatie, zoals het geval is bij KPN, Ziggo en XS4ALL, hebben bestaande klanten het recht om hun contract kosteloos op te zeggen. Lees het hele artikel via Pricewise

Delta verhoogt prijzen van alle abonnementen
Zeeuwse provider Delta verhoogt per 1 juli prijzen van alle abonnementen. De Zeeuwse provider Delta verhoogt de prijzen van alle abonnementen. Het goedkoopste abonnement waar alleen tv en internet in zitten gaat van 38 naar 41,50 euro, terwijl het duurste all-in-abonnement van 75,50 euro naar 78 euro gaat. Dat blijkt uit de info die Delta online heeft gezet.

1 juli
De prijsverhogingen worden op 1 juli doorgevoerd. Delta zegt dat het door de prijsverhogingen kan blijven investeren in de producten en de dienstverlening. De provider zegt dat het internetgebruik jaarlijks met veertig procent stijgt en dat het om mee te groeien op vijftienduizend plekken in Zeeland nieuwe apparatuur gaat plaatsen. Verder meldt Delta dat de inkoopprijzen en de inflatie andere factoren zijn die aan de prijsstijgingen hebben bijgedragen. De prijsstijgingen gaan in de meeste gevallen gepaard met verhoogde download- en uploadsnelheden, behalve bij de duurste pakketten. Het duurste all-in-abonnement en het duurste abonnement voor tv en internet behouden een downloadsnelheid van 400Mbit/s en een uploadsnelheid van 15Mbit/s. De overige abonnementen krijgen wel snelheidsverhogingen, die vooral bij de goedkoopste abonnementen relatief groot zijn.

Bellen
Ook de beltarieven worden gewijzigd en gaan omhoog. Het tarief voor bellen per minuut gaat omhoog van 0,12 naar 0,13 euro. Ook worden de verschillende belbundels iets duurder. Zo gaat de basisbundel van 17 naar 18,45 euro en komt er bij de twee andere op dit moment verkochte belbundels 25 cent op de maandelijkse prijs.

Reactie schrijven

Commentaren: 0