Topkorpsen namen deel aan jaarlijkse taptoe in Vlissingen

Zaterdagavond was Vlissingen het decor voor de jaarlijkse taptoe.

De organiserende Deltaband koos dit jaar voor een nieuwe locatie, het Bellamypark. De organisatie hoopt met de verhuizing een betere verbinding met het centrum en de horeca te bewerkstelligen. “Hoewel de taptoe op het Stadhuisplein altijd al veel bezoekers trok, verwachten we op het Bellamypark nog meer Vlissingers en vele toeristen vanaf de tribune of aanwezige terrassen te kunnen laten genieten van een muzikale show, die twee uur duurt,” aldus Pascal Bakker van Deltaband.

Deelname topkorpsen
De organisatie is er wederom in geslaagd een aantal topkorpsen naar Vlissingen te halen. Zo waren Amigo uit Leiden en het Kamper Trompetter Korps uit Kampen te zien en horen. Ook Drum and Bugle Corps Juliana uit Middelburg en haar jeugdkorps Johan Friso verleenden hun medewerking. Uiteraard trad ook de organiserende Deltaband en haar Jeugd Deltaband op voor eigen publiek. Voor aanvang van de taptoe liepen de deelnemende korpsen vanaf de Spuistraat via de Coosje Buskenstraat en Boulevard de Ruyter naar het Bellamypark.

Video

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Lia (zondag, 03 juni 2018 10:33)

    Was weer geweldig

  • #2

    Annie Dijkstra (zondag, 03 juni 2018 19:59)

    Vandaag sprak ik per toeval een eenzame Vlissingse man van 93 jaar, die elk jaar naar de taptoe gaat, zijn enige uitje per jaar.Hij gaat dan op zijn fiets terwijl hij eigenlijk dit niet meer mag, maar wil er elk jaar zo graag naar toe. Bij het stadhuis kon hij altijd in de buurt van zijn fiets blijven kijken maar dit jaar moest hij naar het Belamypark waar hij werd tegengehouden omdat zijn fiets niet mee mocht op het Belamypark . Hij moest hem maar bij de andere fietsen zetten in de stad ( stalling)Deze man kon onmogelijk zo ver terug lopen en raakte in paniek dat hij zijn fiets zo nooit meer terug kon vinden tussen al die andere fietsen. En er stonden mannen bij een soort poortje die hem terug stuurde zei hij( zal wel tassencontrole zijn).Waarom is er niet aan gedacht om deze hoog bejaarde man te helpen, desnoods om zijn fiets iets dichter bij te plaatsen, de moeite te nemen om een oplossing voor deze man van 93 jaar te vinden. Ik vond het zo sneu verhaal,en zo zielig dat deze oude man zijn taptoe moest missen omdat niemand maar dan ook niemand de moeite nam om deze man te helpen, dit moet toch anders opgelost kunnen worden ook al snap ik dat regels nageleefd moeten worden. Het verhaal van deze oude man blijft de hele dag door mijn hoofd spoken, kom op organisatie volgend jaar beter aan deze doelgroep denken hoor en begrip tonen dat iemand van 93 niet te ver van zijn fiets meer kan staan, ze zijn vaak te vergeetachtig om hun fiets te zoeken tussen al die andere honderden fietsen!