Overheidsbeleid doet Marktkraampje Vlissingen de das om

De overheid en dan vooral justitie leggen nieuwe wetten op aan kringloopwinkels en bedrijven via het Digitaal Opkopers Register (DOR).

Dit is een registratiesysteem waar alle in en opkopers in deze branche aan moeten voldoen.Handelaren in tweedehandse goederen zijn sinds 2017 verplicht een inkoopregister bij te houden. En dat is voor Peter van Loon van Marktkraampje in Vlissingen een te grote investering. “Dat houdt in dat ik 3 tot 4 uur per dag kwijt ben aan administratie bovenop de 70 tot 80 uur per week die ik kwijt ben om de winkel draaiend te houden. Alles wat binnenkomt van kop en schotels tot lepeltjes fietsen sieraden boormachines kleding, je kunt het zo gek niet opnoemen, dat is voor mij geen doen meer”. Aldus Peter van Loon.

Marktkraampje
Peter was een aantal jaren werkzaam bij een officieel veilingbedrijf, en daar is zijn interesse gewekt voor kunst en antiek en verzamelingsobjecten. Sinds december 2015 startte hij zijn kringloop (inbreng) winkel Marktkraampje aan de Scheldestraat in Vlissingen. Het toenmalige pand raakte al gauw te klein, en in juli 2017 verhuisde Marktkraampje naar het oude pand van Mies bloemenzaak om de zaak meer uit te breiden.   

Opheffingsuitverkoop
De komende 3 weken is er een opheffingsuitverkoop met een korting van 25% tot wel 50% korting. En zo komt er een einde aan een mooi initiatief van een hardwerkende ondernemer, die zich keihard inzette om een kringloopwinkel draaiende te houden in de gemeente Vlissingen!   

Video
 

Reactie schrijven

Commentaren: 0