Tentoonstelling over Frans Naerebout in woord en beeld

Het Zeeuws maritiem muZEEum biedt deze zomer de expositie Frans Naerebout,loods en mensenredder, met strips, een spel en een speurtocht.

De tentoonstelling is te zien van 30 juni tot en met 31 oktober. Dit jaar is het 200 honderd jaar geleden dat Frans Naerebout is overleden. De Vlissinger redde in 1779 samen met zijn broer en vrienden 87 van de ruim 100 opvarenden van het VOC schip de Woestduyn. In de tentoonstelling wordt het levensverhaal van Naerebout verteld in woord en beeld.Bijzonder zijn de historische documenten met het handschrift van Naerebout zelf. En het enige bekende schilderij van de Woestduyn is speciaal geleend en tijdelijk naar het muZEEum verhuisd.

Speurtocht kinderen
In het muZEEum kunnen kinderen een speciale speurtocht doen, waarbij ze als beloning een prachtige strip mee naar huis krijgen. Verder is er in de expositie een animatiefilm te zien. Er zijn verschillende spellen te doen en kleurplaten in te kleuren. Zowel de speurtocht als de strip zijn ook in het Duits verkrijgbaar. De loods Naerebout van toen is nog steeds een inspiratiebron voor de loodsen van nu.En ook voor de mensenredders van de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij KNRM is hij een voorbeeld. In de expositie zijn er daarom grote foto's te zien van spectaculaire actie van het Loodswezen en de KNRM.

Illustrator Arthur Scheijde
De strip,animatie en verschillende visuals zijn gemaakt door illustrator en Naereboutkenner Arthur Scheijde. In 2017 maakte het muZEEum met Scheijde de succesvolle expositie over de Tocht naar Chatham. Deze expositie is tot stand gekomen met de steun van de gemeente Vlissingen,de KNRM,het Loodswezen,Stichting Moerman Promotie Vlissingen en de Stichting Van de Sande.


Reactie schrijven

Commentaren: 0