‘Mensen uit de wijk samen brengen’ Wijkdag Manege Paardoes

Afgelopen zaterdag vond aan de Bosweg 8 in Vlissingen de 19e open dag of zoals de organisatoren het noemen de wijkdag weer plaats, bij Manege en Kinderboerderij Paardoes.

Met als doel mensen uit de wijk en omgeving samen te brengen met diverse achtergronden en cultuur. Die tijdens deze dag kennis konden maken met het bedrijf. Zoals een mini playbackshow, diverse kinderspelen, demonstraties als schaapscheren / handboogschieten/ honden behendigheid, ponyrijden, paard en wagen, een paardenshow en een loterij.

Sociale functie woonwijken
Paardoes is een complex waar naast de manege met binnen- en buitenbak, een kinderboerderij, speeltuin en uitspanning een educatief centrum is gevestigd. In de manege worden dagelijks onder deskundige leiding paardrijlessen verzorgd voor mensen met een handicap. Paardoes heeft een sociale functie voor twee woonwijken in Vlissingen. De werkzaamheden binnen dit werkproject zijn velerlei: verzorgen van de paarden en het kleinvee, schoonhouden en verrichten van klein onderhoud aan gebouwen en terreinen, onderhoud groenvoorziening, horecawerkzaamheden, assisteren bij rondleidingen.

Wijkdag sinds 1999
De wijkdag is sinds 1999 bedacht door Joyce Delfos om de wijk kennis te laten maken met Paardoes en om zo de integratie te bevorderen. “Ik zag wel dat er heel veel mensen met verschillende achtergronden hier bij elkaar kwamen, maar dat er eigenlijk weinig contact was onderling en zo is eigenlijk de wijkdag ontstaan. Ik dacht ja als je dan iets leuks zoals diverse activiteiten met onze doelgroep Paardoes organiseert wordt het allemaal wat meer betrokken en bekender voor de mensen in de omgeving. Dan is het toegankelijker om allemaal met elkaar dingen te doen”. Aldus Joyce Delfos. Het is dit jaar het 19e jaar dat de wijkdag georganiseerd wordt. Paardoes is een werkproject van de Stichting Arduinse bedrijven. In 2012 maakte RTV Vlissingen voor de eerste keer een reportage van deze wijkdag bij Paardoes, en Trivo Marjanovic maakte ook van deze 19e wijkdag weer een mooi verslag.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0