Partij Souburg Ritthem wil behoud afvaarten

Provincie is en blijft verantwoordelijk voor een adequaat personenvervoer over de Westerschelde!

Er was een winstwaarschuwing gegeven: de tussenboot blijft in elk geval tot de zomervakantie 2018. De dienstregeling wordt per 1 juli 2018 aangepast en vervallen de afvaarten van 7.18 uur en 7.48 uur respectievelijk uit Vlissingen en Breskens.

De Provincie roept dat er minder middelen zijn en er dus bezuinigd moet worden. Kosten voor de veerdienst moeten omlaag. Vreemd dat in de Staten de discussie opwaait om de tunnel sneller tolvrij te maken omdat de Provincie weer financiële middelen te besteden heeft. In elk geval zonder te weten of de Thermphos middelen afdoende zullen zijn.

Gemeenten hebben protest aangetekend bij de Provincie over het laten vervallen van de twee afvaarten. Naar nu blijkt zonder resultaat. Het belang van werknemers en studenten heeft dus niet meegewogen. Toch vreemd als je de Gedeputeerde vrijdag 8 juni 2018 in de Statenvergadering hoorde zeggen groot belang te hechten aan de Campus Zeeland. Daar zijn studenten voor nodig, ook uit Zeeuws-Vlaanderen.

De insteek zou moeten zijn om de tol voor de tunnel iets te verhogen en daarmee het personenvervoer over de Westerschelde optimaal te kunnen uitvoeren. Dit in het belang van werknemers, bedrijfsleven, studenten en onderwijsinstellingen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0