Wethouder Rens Reijnierse opent expositie Frans Naerebout

Het openen van de expositie Frans Naerebout, loods en mensenredder komende vrijdag, 29 juni, zal het eerste openbare optreden zijn van wethouder Rens Reijnierse (50Plus).

Reijnierse heeft sinds kort cultuur, sport en accommodaties in beheer. Dit jaar is het tweehonderd jaar geleden dat Frans Naerebout is overleden. De Vlissinger redde in 1779 samen met zijn broer en vrienden 87 van de ruim honderd opvarenden van het VOC-schip de Woestduyn.

In de tentoonstelling met strips, een spel en een speurtocht wordt het levensverhaal van Naerebout verteld. Bijzonder zijn de originele historische documenten met het handschrift van Naerebout zelf. En het enige bekende schilderij van de Woestduyn is speciaal voor de expositie geleend en tijdelijk naar het muZEEum verhuisd. De tentoonstelling is te zien van 30 juni tot en met 31 oktober.

 


Deze expositie is tot stand gekomen met de steun van het de gemeente Vlissingen, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), het Loodswezen, Stichting Moerman Promotie Vlissingen en Stichting Van de Sande.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0