Sophia Loren (83) ontvangt Grand Acting Award tijdens Film by the Sea

De Italiaanse actrice Sophia Loren mag dit jaar de Grand Acting Award van Film by the Sea in Vlissingen in ontvangst nemen.

Sophia Loren heeft een lange en rijke carrière. Voor festival directeur Leo Hannewijk is de komst van filmdiva Sophia Loren de kers op de taart. “Het is een eer dat deze legendarische actrice, die in vele filmklassiekers iconische rollen vertolkte, tijdens de jubileumeditie van Film by the Sea naar Vlissingen komt om de Grand Acting Award in ontvangst te nemen”.

Over de Grand Acting Award
De Grand Acting Award wordt uitgereikt aan filmmakers of acteurs die bijzondere verdiensten hebben verricht voor de filmindustrie. Eerder ontvingen Morgan Freeman, Sir Ben Kingsley, Michael Nyqvist, Stanley Tucci, Claudia Cardinale, Jan Decleir en Monic Hendrickx deze Award. Vorig jaar ging de prijs naar de Zwitserse acteur Bruno Ganz.

Over Sophia Loren
Sophia Loren brak door met haar rol in de film La Ciociara aka Two Women van de Italiaanse regisseur Vittorio de Sica. In 1962 won ze de Oscar voor de Beste Actrice in voornoemde film. Daarna volgden vele internationale filmprijzen, waaronder Golden Globes, BAFTA Awards en ook in Cannes viel ze in de prijzen. Ze groeide uit tot een levende legende en wordt nog steeds geroemd om haar schoonheid.

Op zondagavond 9 september zal de Grand Acting Award aan Sophia Loren worden overhandigd. Vervolgens wordt de filmklassieker Una giornata particolare vertoond waarin Sophia Loren de hoofdrol vertolkt. Deze film is van de hand van Ettore Scola. Deze regisseur ontving in 2003 de Life Time Achievement Award tijdens het International Filmfestival Film by the Sea. De tickets gaan aanstaande maandag 2 juli officieel op de website van Film by the Sea in verkoop.

Reactie schrijven

Commentaren: 0