Dan Korver wint Open Nederlands Kampioenschap Poker

Zaterdag werd de finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker gespeeld in Ermelo.

194 finalisten uit heel het land namen het tegen elkaar op in de strijd om de winnaar te worden van het ‘Open Nederlands Kampioenschap Poker 2018’.

In een dertien uur durende finale was het Dan Korver uit Velserbroek die de eindstrijd wist te winnen en gekroond is tot de winnaar van het Open Nederlands Kampioenschap Poker 2018.

194 finalisten uit 9.000 deelnemers
In de periode van januari t/m mei hebben bijna 9.000 deelnemers mee gedaan aan het grootste amateur pokertoernooi van Nederland. De 134 voorrondes vonden plaats door heel Nederland, zodat elke recreatieve pokeraar in Nederland mee kan doen aan het pokerevenement. Zaterdag kwamen de overgebleven 194 finalisten bijeen in Hotel de Heerlickheijd van Ermelo om de landelijke finale te spelen. In de finale begonnen alle deelnemers met 25.000 punten. De hele finale werd live uitgezonden via een livestream met professioneel commentaar.

Deelname in Team ONK Poker
Spelers die opvallen tijdens de finale maken kans om gesponsord te worden. De spelers komen terecht in Team ONK Poker en kunnen gesponsord grote internationale toernooien pokeren. “Omdat het toernooi alleen om de eer gaat willen we spelers, die over veel talent beschikken, de kans geven mooie internationale toernooien te spelen. Spelers worden gescout en aan de hand van hun spel uitgenodigd om lid te worden van Team ONK Poker.” aldus organisator Mathijs Jonkers.

Zinderend spektakel aan finaletafel
Het toernooi begon om 13:00 na een openingsceremonie van organisatoren Mathijs Jonkers en Evert-Jan van IJzendoorn. Gaandeweg het toernooi vorderde vielen steeds meer deelnemers af. Om 6 uur zaten er nog iets meer dan 90 spelers in het toernooi en om half 12 werd de finaletafel, de laatste 9, bereikt. Stan Scholten uit Slootdorp werd 10e en miste de finaletafel op een haar na. De negen overgebleven pokerspelers werden onder luid applaus naar de finaletafel geroepen. Na een spectaculaire finale was het uiteindelijk Dan Korver uit Velserbroek die er met de winst vandoor ging. Hij versloeg heads-up Felix Verhoeven uit Boxtel. William den Boef uit Tholen eindigde als 3e.  

De top negen zag er als volgt uit:

1e    Dan Korver            
2e    Felix Verhoeven      
3e    William den Boef        
4e    Hugo Hanegraaf      
5e    Timo van der Plas    
6e    Glenn Bruinsma       
7e    Kevin Lunek            
8e    Dennis van Dalen       
9e    René Raaijmakers   

Velserbroek
Boxtel
Tholen
Purmerend
Vroomshoop
Velserbroek
Putten
Haren
Sint-Oedenrode


Reactie schrijven

Commentaren: 0