Voorlopig nog geen einde aan droogte warm en veel zon

Er komt voorlopig nog geen einde aan de droogte in Nederland.

Vooral in het oosten en zuiden van het land is sprake van een groot neerslagtekort; het bedraagt gemiddeld bijna 170 mm over heel Nederland en groeit in de komende 15 dagen naar ongeveer 200 millimeter. In de zomer is altijd wel sprake van een tekort, maar dat is normaal veel kleiner, begin juli ongeveer 80millimeter. Het is vandaag licht bewolkt in Vlissingen, er zijn zonnige perioden en enkele wolkenvelden. In het binnenland wordt het 24 tot 27 graden. In het noorden en langs de westkust is het 20-23 graden. Morgen is het zonniger en aan de westkust een graadje warmer. Ook zondag wordt een vrij zonnige dag. Na het weekend neemt de bewolking toe.

Prognose tot 22 juli
In de 15 daagse verwachting is goed te zien, dat het zomerse weer voorlopig aanhoudt. Een uitzondering vormt dinsdag, wanneer waarschijnlijk wolkenvelden eventjes de temperatuur drukken. Vanaf de tweede helft van volgende week komt er meer onzekerheid, de kans op tropische dagen neemt iets toe, maar tevens ook de kans op een koelere dag. Voor alle dagen geldt wel, dat de neerslagkans heel klein blijft.

Reactie schrijven

Commentaren: 0