Warmte en droogte houdt aan tot augustus

Voor de komende 15 dagen geeft de neerslagverwachting een grote kans op weinig tot geen neerslag in Nederland.

Begin augustus zou dan het neerslagtekort voor de tijd van het jaar van 1976 geëvenaard kunnen worden. Dan is de droogte op 1 augustus een extreem dat gemiddeld slechts eens in de 100 jaar voorkomt.Na weken van extreme droogte wacht ons de volgende week waarschijnlijk een hittegolf, voorspellen meteorologen.

In 1976 bleef het echter daarna ook de hele maand augustus behoorlijk droog, dus om het absolute neerslagtekort record van 1976 van ruim 350 millimeter eind augustus te evenaren moet dit jaar in de hele maand augustus ook nog heel weinig regen vallen. Of dat gaat gebeuren valt nu nog niet te zeggen, maar tot begin augustus zitten we in elk geval wel op die koers.De huidige droogte is niet met klimaatverandering in verband te brengen. In de toekomst wordt de kans op droogte wel groter. Bekijk de voorspelling via windy.com


Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  peter (donderdag, 19 juli 2018 08:11)

  dit zijn gewoon uitzonderlijke natuur verschijnselen
  heeft inderdaad niks met klimaat verandering te maken

 • #2

  jan kees (donderdag, 19 juli 2018 13:06)

  Hoe weet je zo zeker dat dit niet met de klimaatverandering te maken heeft?

 • #3

  John (donderdag, 19 juli 2018 14:24)

  Klimaats verandering of niet, voorlopig is het zo en in 1976 zat ik in dienst en hoorde je niemand over klimaatsverandering