WVO Zorg bouwt 182 woningen op de 'Kop van het Dok'

Het college van B&W verkoopt de locatie 'Kop van het Dok' op het Scheldekwartier aan WVO Zorg.

WVO Zorg gaat op deze plek 182 woningen bouwen. Afspraak is dat de gemeente de locatie bouwrijp oplevert. Er wordt samengewerkt aan de parkeeroplossing, de inrichting van de openbare ruimte en de funderingsconstructie.

Burgemeester B. van den Tillaar en de voorzitter van de raad van bestuur van WVO Zorg de heer J. de Graaf, ondertekenden op 18 juli 2018 de koop- en samenwerkingsovereenkomst.

Wonen met uitzicht op Dok en binnenstad

De 'Kop van het Dok' ligt in het verlengde van de voormalige scheepshelling en de parkeergarage Scheldeplein. WVO Zorg gaat 83 sociale huurappartementen, 63 koopappartementen en 36 huurappartementen realiseren. Het complex krijgt 3 woontorens op een woonlaag van 3 verdiepingen. De woningen krijgen een uniek uitzicht over het Dok, de Westerschelde en de binnenstad. De toekomstige bewoners kunnen een parkeerplaats huren in parkeergarage 'Scheldeplein', die met een vaste loopbrug bereikbaar zal zijn.  

Faciliteiten van woonzorgcentrum Scheldehof
Er wordt ook een loopbrug gebouwd tussen het nieuwe complex en de Zware Plaatwerkerij, waar het woonzorgcentrum Scheldehof is gevestigd. Toekomstige bewoners van het complex kunnen gebruikmaken van de vele faciliteiten die hier beschikbaar zijn. Tevens kan door WVO Zorg specifieke en dagelijkse zorg aan huis geleverd worden.

Planning
De bouwplannen worden verder uitgewerkt. Na de zomervakantie organiseren de gemeente Vlissingen en WVO Zorg een inloopbijeenkomst om de plannen toe te lichten;
In het najaar van 2018 starten de werkzaamheden om de locatie bouwrijp te maken en start de gemeente de planologische procedure;

WVO Zorg wil in 2019 starten met de bouw
Naar verwachting worden de woningen in 2020 opgeleverd. Vervolgens legt de gemeente het openbaar gebied aan. Zie ook de projectpagina op de website van het Scheldekwartier.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Janny (donderdag, 19 juli 2018 11:03)

    Ziet er goed uit. Hoop dat de huren redelijk zijn.