Nieuwe multifunctionele huisvuilwagen afvalverwijdering

Een medewerker van de gemeentelijke afvalverwijdering nam dinsdag 31 juli de sleutel in ontvangst van de leverancier van een nieuwe multifunctionele vrachtwagen.

Deze zal vooral worden ingezet voor het lossen van de ondergrondse containers in de gemeente Vlissingen. Doordat de achterzijde van de wagen is te openen en te demonteren, kan er eenvoudig een andere belading worden opgezet waarmee er vervolgens bijvoorbeeld weer kliko’s geleegd kunnen worden. Ook zonder achterzijde is het voertuig te gebruiken voor bijvoorbeeld grofvuil of papierinzameling.

Verruimen dienstverlening
Door deze mogelijkheden worden de inzetmogelijkheden en de flexibiliteit verruimd en vergroot voor de dienstverlening. Doordat er steeds meer afval moet worden gescheiden probeert de gemeente met diverse proeven te kijken welke afvalscheidingsmethode het beste past bij Vlissingen. Deze nieuwe vrachtwagen is zo samengesteld dat hij voor al deze verschillende soorten inzamelvoorzieningen kan worden ingezet.

Kostenbesparend
De gemeente voorziet via deze nieuwe multifunctionele huisvuilwagen in de vraag op de nieuwe ontwikkelingen in het afvalbeleid. In plaats van met 2 wagens te rijden volstaat het nu met 1 vrachtwagen, en wordt er dus efficiënter en kostenbesparend gewerkt. In de toekomst wil de gemeente meer van dit soort voertuigen aanschaffen. Zo is het mogelijk om te blijven voldoen aan de steeds hogere recyclenormen.

Veiligheid
De vrachtwagen voldoet aan de hoogst geldende emissienorm om uitstoot van schadelijke stoffen tegen te gaan. Daarnaast wordt voldaan aan de modernste veiligheidsnormen en werkt de vrachtwagen energiebesparend.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Henk v d broek (woensdag, 01 augustus 2018 09:56)

    Als er dan in de middenhofsingel rustiger of vermijden deze straat scheuren onze huizen minder dank u