Einde aanhoudende hitte, aangenaam zomerweer volgt!

Vanaf woensdag lijkt er een einde te komen aan de hoge temperaturen, voorafgaand hier aan lopen de temperaturen vandaag en dinsdag weer hoog op 32-33 graden in Zeeland.

Aan de kust is het een paar graden koeler, aan het begin van de maandag middag steekt er een verfrissende zeewind op. Hierdoor wordt het daar maximaal 28 graden, het blijft daarna (avond) nog lang warm. In de nacht naar dinsdag koelt het af naar 18 graden. En dinsdag lijkt de warmste dag te worden van deze week van augustus. 

Dinsdag warmste dag
De wind draait dinsdag naar het zuiden en voert hete lucht aan vanuit Spanje aan naar ons land. Het wordt dan ook de warmste dag van deze week, met maxima van 32 graden aan de kust tot 33-36 in het binnenland. In de loop van de middag ontstaan enkele stapelwolken. In de avond blijft de warmte nog lang hangen, en koelt het in de nacht af tot 16-18 graden. Later op de dag neemt vanuit het zuidwesten wel de kans op onweer toe. 

Woensdag temperatuur naar normale waarden
Vanaf woensdag wordt het geleidelijk minder zonnig in Vlissingen, en met 23 graden maximaal een stuk koeler. Ook trekken er regen en onweersbuien over, en de nachttemperaturen gaan dalen naar 16 tot 14 graden. De wind draait naar het westen, en daar door zal de grootste hitte worden verdreven naar het oosten. Zo komt er een einde aan een lange periode van hoge (tropische) temperaturen van de afgelopen maanden. Vanaf donderdag neemt de kans op zon af in Vlissingen en daalt de temperatuur tot 21 °C overdag en 14 °C ’s nachts, dit zijn overigens de normale waarden voor augustus.

Vooruitzichten lange termijn
Op zaterdag, zondag en maandag krijgen we te maken met een aantal fikse regenbuien waarbij ook onweer mogelijk is. En vanaf volgende week woensdag 15 augustus schijnt de zon weer volop met temperaturen tussen de 22 en 24 graden aangenaam zomerweer! En ook de nachten worden aangenamer en koeler met 15 graden.

Regenverwachting augustus
Komt er na de lange droogte periode regen? Ja, rond 15 augustus wordt het weer onstabieler en worden er meer buien verwacht. Normaal voor deze maand is de norm 73 mm, de komende weken wordt zo’n 30- 40 mm verwacht over de hele maand augustus. Dus er komt toch verandering in de droogte van de afgelopen maanden in Nederland.

Video weersverwachting

Bron (en): WeerPlaza.nl en Weer.nl onderdeel Meteogroup

Reactie schrijven

Commentaren: 0