Uniek in Europa ‘Rescue Vlissingen 2018’ groots evenement!

In Vlissingen zal woensdag 15 augustus 2018 voor de elfde keer Rescue Vlissingen plaats vinden.

Het is het grootst internationale hulpverleningsevenement van Nederland en uniek in Europa volgens Omroep Max, in een uitzending van 16 februari 2018 van Hallo Nederland! “Wat ze doen is uniek in Europa waarbij hulpverleners laten zien hoe je levens red,” aldus Omroep Max. 

Eerste editie 1998
De eerste editie van Rescue Vlissingen werd gehouden in 1998. Albert Dijkstra liep al langer rond met het idee voor een rescue-dag op het Vlissingse Badstrand. Enkele vrijwilligers formeerden een werkgroep om deze dag vorm te geven. Het Vlissingse Badstrand bleek een ideale locatie om naast de Strandbewaking ook meerdere hulpverleningsdiensten aan het publiek te presenteren. Hulpverleningsdiensten in actie (tijdens demonstraties), maar ook organisaties die door middel van static-shows en stands het publiek een kijkje in de keuken konden geven. RTV Vlissingen maakt sinds 2010 verslag van dit groots internationale hulpverleningsevenement voor Nederland en uniek in Europa, en zal ook dit jaar hier weer een uitgebreid verslag maken van deze dag. 

Rescue Vlissingen 11e editie
Woensdag 15 augustus 2018 is de 11e editie van het evenement met nog meer deelnemers en demonstraties als voorgaande jaren. De 11e editie van Rescue Vlissingen zal om 11.45 uur officieel worden geopend door Edith van der Reijden, commandant brandweer Veiligheidsregio Zeeland en Jaco van Hoorn, plv. Politiechef eenheid Zeeland West Brabant. Op deze dag vinden er weer diverse demonstraties plaats van diverse hulpverleners en instanties plaats. Waaronder de Global Stars die een wervelende show verzorgen voor de boulevard in Vlissingen tijdens 11e editie van Rescue Vlissingen. De Global Stars-ploeg bestaat uit vier verschillende type propellervliegtuigen en verzorgt wereldwijd gemiddeld drie shows per jaar. Het team, met als thuisbasis Little Gransden (Cambridgeshire), bestaat uit 4 verschillende type propellervliegtuigen waaronder de splinternieuwe Extra 330SC van teamleider Mark Jefferies. Het Global Stars team voert als team gemiddeld drie internationale shows per jaar uit. Het is daarom erg bijzonder dat ze dit jaar tijdens Rescue Vlissingen te zien zijn! Het team heeft weliswaar niets met hulpverlening te maken maar uit traditie willen we de bezoekers altijd iets extra’s bieden!

Toegankelijkheid van het evenement
Tijdens het evenement worden weer een groot aantal bezoekers verwacht. Kom op de fiets of pak de pendeldienst. Die oproep doet de organisatie van Rescue Vlissingen om het een ander vlot te laten verlopen deze dag.  De directe omgeving van de boulevards wordt een hele grote fietsenstalling. De parkeervakken aan de Coosje Buskenstraat en het parkeerterrein Nollebos worden geheel gereserveerd voor fietsen. Het parkeerterrein Kenau Hasselaarstraat is het domein van de helicopters.

Parkeren auto's
Auto's moeten verder weg achtergelaten worden. Rescue hoopt dat de meeste parkeerders kiezen voor het voormalige PSD-veerplein naast het NS-station. Van daar verzorgt Connexxion een pendeldienst met bussen die om de tien minuten vertrekken. Een kaartje kost vier euro (retour) per persoon vanaf twaalf jaar. Per kaartje kunnen drie kinderen tot twaalf jaar mee. De pendeldienst rijdt ook voor boot- en treinpassagiers. De dienst rijdt van 11.00 uur tot 18.30 uur. Daarnaast is er de reguliere bus, Watertaxi Vlissingen en de Zonnetrein Zeeland. Die rijdt, als het goed is, deze week weer, na drie weken absentie door motorproblemen.

Verbod op drones boulevardgebied
Drones zijn verboden in het hele boulevardgebied van Vlissingen tijdens het evenement Rescue, woensdag 15 augustus. Die dag mag je tussen 11.00 en 19.00 uur zo'n vliegende camera nog niet bij je in de buurt hebben. Het verbod geldt tot op 100 meter afstand van de boulevards, het parkeerterrein Kenau Hasselaarstraat en de Coosje Buskenstraat. Dat staat in de noodverordening die burgemeester Bas van den Tillaar heeft uitgevaardigd. Overtreders riskeren maximaal drie maanden hechtenis of een boete tot 3600 euro.

Video verslag (archief) en impressie 2018

Website - Rescue Vlissingen

Reactie schrijven

Commentaren: 0