Transport jackets voor windmolenpark Engeland

Voor de Engelse oostkust wordt het grootste windmolenpark op zee ter wereld gebouwd.

Zondagmiddag kwam een transport met jackets (onderstellen) voor windmolens aan in Vlissingen met bestemming Vlissingen-Oost.

De jackets afkomstig uit Dubai waar ze ook worden gefabriceerd, beginnen daarna aan de reis naar Vlissingen-Oost. Waar ze vervolgens klaargemaakt worden voor transport naar de oost kust van Engeland, daar zal een windmolenpark worden ontwikkeld.

Bruin/gele onderstellen
De bruin/gele onderstellen zijn 70 meter hoog, de bruine kant wordt bevestigd op 50 meter lange buizen die de in de zeebodem worden gedrild. En op het gele bovenstuk wat uit de zee opsteekt zullen de windmolens worden bevestigd. De 70 meter hoge jackets zijn op diverse plaatsten goed te zien op Walcheren. 

Grootst windmolenpark op zee
Voor de Engelse oostkust wordt het grootste windmolenpark op zee ter wereld gebouwd. Het enorme complex moet aan meer dan een miljoen Britse huishoudens stroom gaan leveren. Volgens Dong energie wordt Hornsea Project One (vernoemd naar het dichtstbijzijnde kustplaatsje) het eerste park met een capaciteit van meer dat 1 gigawatt (1,2 gigawatt). In 2020 moet het park volledig in gebruik zijn.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0