Honderdduizend bezoekers voor 11e editie Rescue Vlissingen 2018

Naar een eerste schatting van de organisatie van Rescue Vlissingen bezochten ruim honderdduizend bezoekers het grootste hulpverleningsevenement voor Nederland.

Twee jaar geleden trok het evenement, volgens diezelfde organisatie, 80.000 bezoekers. Alle beschikbare parkeerplaats (en) in de gemeente waren bezet, en halverwege de middag riep de gemeente op om niet met de auto naar Vlissingen te komen. De pendeldienst vanaf het NS-station naar het Stadhuisplein was een succesvolle dienstverlening, waar in grote getale gebruik van werd gemaakt. Ook waren er op diverse plaatsen gereserveerd voor de bezoekers die het evenement per fiets of scooters bezochten. Ook werden pendelbussen ingezet om de bezoekers van en naar het evenement te vervoeren.

Fietsvoetveer extra boot
De veerboot tussen Vlissingen en Breskens moest een goot aantal passagiers verwerken deze dag. Om de wachttijd te verkorten werd een extra boot ingezet. Het veer is in de avond langer doorgevaren om iedereen ook weer terug te brengen.
  
Sea King helikopter
De Sea King-helikopter van de Duitse luchtmacht nam na trouwe dienst van 40 jaar afscheid tijdens Rescue Vlissingen, en bleef maar fly-by’s maken. Het publiek zwaaide na de allerlaatste laatste fly-by de bemanning van de Sea King-helikopter toe en kwam er een einde na een lange periode van dienstverlening.     

Thema van de 11e editie
Het thema van deze editie was werving van nieuwe hulpverleners en vrijwilligers. Dat is geslaagd, aldus Dennis Castel. “Vooral uit de sector Zorg waren de reacties positief en Defensie is ook heel tevreden."

Video Rescue Vlissingen 2018

Reactie schrijven

Commentaren: 0