Grasvelden Vlissingen niet geschikt voor gebruik

Door de warme en droge zomer zijn we in gesprek met de Vlissingse sportverenigingen, de Sportraad Vlissingen en de KNVB over het gebruik van de natuurgrasvelden binnen onze gemeente.

Op dit moment zijn de grasvelden niet geschikt voor gebruik. Met de betrokkenen hebben we afgesproken dat we de velden in ieder geval tot en met het weekend van 9 september 2018 niet gebruiken. Mogelijk zijn de velden nog langer niet te gebruiken, maar om dat te beoordelen hebben we begin september opnieuw overleg. Het is niet zonder meer te zeggen wanneer we de sportvelden weer kunnen gebruiken. Dit blijft sterk afhankelijk van het weer de komende weken/maanden. Gezamenlijk gaan we afspreken hoe we met de gevolgen van deze droogteperiode omgaan.

Reguliere plan
Op dit moment wijken we nog niet af van het reguliere plan voor het gebruik van de sportvelden. Het uitgangspunt in Vlissingen is dat in principe alle trainingen op de kunstgrasvelden plaatsvinden. Deze kunnen regulier plaatsvinden. Natuurgrasvelden worden in principe alleen gebruikt voor wedstrijden. Uiteraard zal de droogte wel gevolgen gaan hebben voor alle (oefen)wedstrijden die normaliter in de aanloop naar een nieuw seizoen plaatsvinden. Ook kan het gevolgen hebben voor de competitie. Wel wordt het kunstgrasveld op het sportpark Bonedijke gerenoveerd, waardoor aanpassingen moeten plaatsvinden in het gebruiksschema.

Bron:Vlissingen.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0