Scholen regio zuid weer begonnen na zomervakantie

Na zes weken vakantie, beginnen de scholen in de regio zuid weer en zitten de leerlingen weer in de schoolbanken vanaf vandaag.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) begint maandag met zijn jaarlijkse campagne 'De scholen zijn weer begonnen'. Daarmee wil VVN automobilisten alert maken op kinderen die weer naar school gaan. Volgens de organisatie is er in de eerste weken van het nieuwe schooljaar een piek te zien in het aantal ongevallen met brugklassers. Deze jongeren hebben nog weinig ervaring in het verkeer en kennen vaak de nieuwe route naar school nog niet. De campagne van VVN is landelijk en is herkenbaar aan de bekende spandoeken in de buurt van scholen. De zomervakanties per regio wisselen elk jaar. Zo kunnen leerlingen uit een regio het ene jaar vroeg in het seizoen op vakantie en het andere jaar laat.

Website: Veilig Verkeer Nederland

Reactie schrijven

Commentaren: 0