Wethouder Rens Reijnierse bezoekt gebouwen/accommodaties

Vlissingen heeft veel gebouwen en gebouwtjes in bezit die ooit een functie als bijvoorbeeld school, wijkgebouw of gymzaal hadden.

Deze zijn nu door verenigingen of welzijnsorganisaties of groepen gelijkgestemden een 2e of 3e leven aan het doormaken. De afgelopen week heeft de wethouder diverse locaties in de gemeente bezocht en heeft hij zich laten informeren over het gebruik hiervan.  Volgens een recent rapport (het Newae-rapport voor ingewijden) is het voor Vlissingen nodig om totaal een 60-tal van deze gebouwen af te stoten (verkopen of slopen). De gebruikers van deze 60 gebouwen moeten volgens dat rapport ondergebracht worden in 4 nieuw te bouwen grote toekomstbestendige multifunctionele gebouwen. De gemeenteraad heeft uitgesproken dat er geen gebruiker op straat mag komen te staan.

In gesprek
Dus voordat we ook maar iets van deze denkrichting kunnen realiseren, gaan we dit najaar in gesprek met alle (besturen van) gebruikers. Dit om vast te stellen waar een nieuwe ruimte voor hun activiteit aan moet voldoen en om te bespreken hoe dit moet gaan passen in die nieuwe gebouwen. De uitkomsten van die gesprekken kunnen de denkrichting uiteraard beïnvloeden en kunnen leiden tot aanpassing van de uitkomst van het rapport. Samen met de gebruikers verwachten we op die manier betere voorzieningen voor alle inwoners te realiseren. Laat de wethouder weten via zijn column op de website vlissingen.nl.  

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Wil Sponselee (woensdag, 22 augustus 2018 21:50)

    Laat aub de Kwikstaart behouden blijven want daar zitten de bonden met onze ouderen zelf zit ik als secretaris in de SVS en omstr. Senioren Vereniging Souburg en goed lopende Vereniging knap het wat op en laat het behouden blijven dan zijn wij als bestuur heel blij en vele andere verenigingen die in de Kwikstaart zitten