Start Basiscursus in Vlissingen ‘klussen in 1 dag voor vrouwen’

Esther en Bianca, twee praktische klussende dames, starten binnenkort met een basiscursus klussen voor vrouwen in Vlissingen.

In hun werkpraktijk krijgen ze regelmatig de opmerking van vrouwen dat ze graag zelf wat handiger zouden willen zijn. Terwijl het volgens Esther en Bianca vaak een kwestie van doen is.  Als je maar weet hoe je moet beginnen. Zo besloten ze de handen ineen te slaan om een praktijkgerichte basiscursus voor vrouwen te ontwikkelen.
Foto: Bianca (links) en Esther (rechts)

Esther is meubel restaurateur onder de naam l’Echarde en Bianca maakt met haar bedrijf Beeldstation in Koudekerke o.a. creatieve installaties voor festivals en events. Ze willen hun jarenlange ervaring als makers delen, zodat anderen kunnen profiteren van hun kennis en ervaringen. In eerste instantie werd aan de werkplaats van Bianca in Koudekerke gedacht. Later werd kunstwerkplaats Kipvis in Vlissingen benaderd omdat dit centraler ligt en over een ruime projectruimte beschikt.

In 1 dag wordt aandacht gegeven aan gereedschap en materiaal waarmee men vrijwel dagelijks in aanraking komt. Er wordt inzicht gegeven in schroeven, boren, stekkers en de meest gebruikte gereedschappen. Na de dagcursus kun je in principe de meeste kleine klusjes, die vaak blijven liggen in het huis zelf oplossen. En men maakt een leuk object! Ze zijn nog op zoek naar herbruikbare gereedschappen en materialen.

Overigens willen ze mannen niet uitsluiten, als de cursus aanslaat willen ze deze vaker en ook aan mannen aanbieden. Een tutorial op Youtube bekijken is hartstikke leuk, maar een keertje in het echt iets doen is toch weer anders. De cursus wordt gegeven in Vlissingen. Je kunt kiezen uit vrijdag 14 of zaterdag 15 september.

Kijk voor meer informatie op www.klusjesvrouw.net of mail naar info@klusjesvrouw.net

Reactie schrijven

Commentaren: 0