Vredestentoonstelling “Binnenstebuiten” in stadhuis en het Apostolisch Genootschap

In het kader van de Vredesweek 2018 organiseert de Ambassade van Vrede Vlissingen een tentoonstelling van 3 t/m 23 september.

Het jaarthema is “Generaties voor Vrede”. Dit thema wordt tot uitdrukking gebracht in de tentoonstelling ‘Binnenstebuiten’, een tentoonstelling waarin jongeren aan het woord komen over de betekenis van religie in hun leven. Kan godsdienst een weg zijn naar vrede of zijn de verschillen een bron voor conflict? Wat heb je meegekregen van vorige generaties en hoe sta je nu in het leven? De volgende wereldreligies komen aan bod: hindoeïsme, boeddhisme, jodendom, christendom en islam.

Uitgangspunt in de tentoonstelling is meer begrip te krijgen voor wat mensen bezielt over alle grenzen en verschillende wijzen van geloven heen. Bij de tentoonstelling is een leswijzer met gespreksvragen bij de fotobeelden, die uitnodigen om met elkaar in gesprek te gaan over allerlei levensvragen. Op 250 foto’s zien we het persoonlijke verhaal van jongeren over hun religie.

Vanaf maandag 3 tot 14 september is de tentoonstelling te zien in het stadhuis van Vlissingen en van 17 tot  23 september is de tentoonstelling te zien bij het Apostolisch Genootschap, de Ambassade voor Vrede, Rosenburglaan 310 in Vlissingen.

Scholen worden nadrukkelijk uitgenodigd om de tentoonstelling te bezoeken.

Van 15 tot en met 23 september vindt de jaarlijkse vredesweek plaats. Door de generaties heen, in wat voor situatie dan ook, staan steeds weer mensen op voor vrede. Het thema van de Vredesweek is dit jaar dan ook “Generaties voor vrede”. Oud en jong kunnen veel aan elkaar hebben op weg naar een vreedzame wereld. Voor meer informatie kan men terecht bij de Vlissingse Ambassadeur van Vrede, dhr. B. den Heijer, E: bert.den.heijer@gmail.com of via de website www.paxvoorvrede.nl.

Reactie schrijven

Commentaren: 0