Onderzoek naar draagkracht en tevredenheid van de Westerschelde Ferry passagiers

Hoe tevreden is de passagier van de Westerschelde Ferry over de prijs en beleving aan boord?”

Vrijdagmiddag 31 augustus zal Statenlid Patricia van Veen de resultaten en conclusies van een onderzoek naar de “tevredenheid en draagkracht van Westerschelde ferry passagiers” in de Commissie Economie aanbieden aan Gedeputeerde Harry van der Maas en voorzitter Peter van Dijk.  “Vanaf het begin van de discussie over de toekomst van de Westerschelde Ferry (WSF) zie ik prijsdifferentiatie als een mogelijkheid om de exploitatiekosten voor WSF terug te dringen. Dit heb ik steeds uitgedragen in PS. Met dit onderzoek in de hand, kan ik dat standpunt voor meer prijsdifferentiatie vasthouden. Het prijsdifferentiatie scenario dat Royal Haskoning DHV heeft aangegeven in haar onderzoek, kan dus succesvol zijn. De toeristische en recreatieve passagiers haken dan echt niet af,” aldus Statenlid Patricia van Veen.

Twee studenten, Axel van ’t Westeinde en Hovik Hovhannisyan, voerden deze zomer voor D66 Zeeland het onderzoek uit naar het prijsbeleid in relatie tot de beleving aan boord. Op vijf middagen voeren ze mee en namen aan boord 221 enquêtes af bij de passagiers. Statenlid Patricia van Veen was zelf een middag aan boord om te enquêteren.

Beide heren studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, maar het ouderlijk huis staat in Oostburg. Ze varen dus zeer regelmatig heen en weer met de WSF. D66 Zeeland vindt het belangrijk om jonge mensen te betrekken bij haar activiteiten en op die manier te te interesseren voor de politiek met de specifieke problematiek en uitdagingen van onze mooie provincie.

Reactie schrijven

Commentaren: 0