Frans Naereboutdag een echte familiedag vol activiteiten

Op deze dag mogen kinderen gratis naar binnen, volwassenen betalen de helft van de reguliere prijs.

Zaterdag 22 september staat het Zeeuws maritiem muZEEum in het teken van de Frans Naereboutdag.
Een echte familiedag vol activiteiten, waaronder optredens van het Scheldeloodsenkoor en leerlingen van de Frans Naereboutschool, gratis familierondleidingen, spannende uit de Verhalenkoffer in het torentje van het muZEEum en de boekpresentatie van De Wolkenkijker door Marja Visscher.
Naerebout De Redder (Arthur Scheijde)

Expositie
Het muZEEum heeft dit jaar aangegrepen om bijzondere aandacht te besteden aan Frans Naerebout, omdat het tweehonderd jaar geleden is dat hij is overleden. De Vlissinger redde in 1779 samen met zijn broer en vrienden 87 van de ruim honderd opvarenden van het VOC-schip de Woestduyn. De loods Naerebout van toen is nog steeds een inspiratiebron voor de loodsen van nu. En ook voor de mensenredders van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij KNRM is hij een voorbeeld.

In de tentoonstelling van het muZEEum wordt het levensverhaal van Naerebout verteld in woord en beeld. Bijzonder zijn de originele historische documenten met het handschrift van Naerebout zelf. En het enige bekende schilderij van de Woestduyn is speciaal voor de expositie geleend en tijdelijk naar het muZEEum verhuisd.
De strip, animatie en verschillende visuals zijn gemaakt door illustrator en Naereboutkenner Arthur Scheijde.

In 2017 maakte het muZEEum met Scheijde de succesvolle expositie over de Tocht naar Chatham. Deze expositie is tot stand gekomen met de steun van het de gemeente Vlissingen, de KNRM, het Loodswezen, Stichting Moerman Promotie Vlissingen en Stichting Van de Sande.

Reactie schrijven

Commentaren: 0