Openingsconcert Nicolas van Poucke vanuit De Pakhuizen in het MuZEEum

Vanaf zondagmorgen 2 september is Concerten Vlissingen gestart met het geven van een serie concerten vanuit de Pakhuizen van het muZEEum in Vlissingen.

Het openingsconcert van Nicolas van Poucke is de eerste in een serie die in de Pakhuizen van het muZEEum zullen worden gegeven. Speciaal voor Concerten Vlissingen is een gloednieuwe Bösendorfer Grand 214 concertvleugel aangeschaft. Een prachtig instrument op een geweldige locatie. Na een korte toespraak van Onno Bakker directeur van het MuZEEum en Jos Jobse voorzitter van Concerten Vlissingen konden de genodigden genieten van de jonge pianist Nicolas van Poucke.

Al vanaf zeer jeugdige leeftijd won hij vele belangrijke prijzen in binnen en buitenland en treed hij, zowel solo als met orkest, op in de grote concertzalen in Europa en Amerika. Hij bracht zondagmorgen een programma dat bestond uit een van de hoogtepunt uit Bachs oeuvre, partita nr.2 en werken van de pianocomponist bij uitstek: Frédéric Chopin. 4 fijnzinnige Mazurka’s en tot slot de door het bel canto en de Italiaanse zon geïnspireerde Sonate nr. 3 in b min, opus 58. 

Bekijk hier de agenda voor de komende periode

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0