Kinderwagenmuseum is op zoek naar nieuwe ruimte

Huub Sleijpen uit Vlissingen is dringend op zoek naar een nieuwe ruimte.

Om zijn verzameling van 130 oude kinderwagens voort te kunnen zetten. Het pand aan de Sint Jacobsstraat, waar voorheen de Wibra zat, moet voor 1 oktober zijn verlaten. De collectie is uitgegroeid van 50 kinderwagens in 2013 tot nu ruim 130 kinderwagens.

Walstraat
Jentien en Huub Sleijpen uit vlissingen zijn in 2013 in het een pand aan de Walstraat waar ooit een stoomschoenfabriek zat, begonnen met het verzamelen van oude kinderwagens. De collectie bestond toen uit ongeveer 50 kinderwagens gedateerd vanaf 1890 tot de jaren 70. Het pand aan de Walstraat was al gauw te klein voor de verzameling, en in 2014 verhuisde de collectie naar de Sint Jacobsstraat.

Het museum is in de loop der jaren uitgebreid met een keur aan ouderwetse spullen, van huishoudelijke gebruiksvoorwerpen tot grammofoonplaten, en van antieke spellen tot zeepartikelen. Het museum trekt jaarlijks vele bezoekers vanuit geheel Nederland maar ook daarbuiten, en deze bezoekers zijn vooral onder de indruk over de collectie die ten toon word gesteld. Het museum trekt iedere maand duizenden bezoekers.

Website - Kinderwagenmuseum

RTV Vlissingen bezoekt kinderwagenmuseum

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    .Neeltje (vrijdag, 07 september 2018 19:05)

    Jammer als het zou verdwijnen uit Vlissingen .
    Kunnen jullie de leegstaande winkels van de fonteynen niet vullen