Eerste Behendigheidswedstrijd Duitse herdershonden in Zeeland

Aan het Baskensburgplein in Vlissingen vond zondag 9 september voor de eerste keer een behendigheidswedstrijd van de Vereniging Duitse Herdershonden (VDH) plaats in Zeeland, voor alleen Duitse herdershonden georganiseerd door de Duitse herdershonden kringgroep Walcheren.

De wedstrijd begon om 09.30 uur waar aan 23 deelnemers uit Nederland en België deelnamen. Het ging er deze dag om wie de snelste was in verschillende klassen en gradaties waarbij de Duitse herdershonden door hoepels, over schuttingen een wip en plastic tunnels gingen. Geregeld werd het parcours aangepast voor de training van de Duitse herdershonden, die onder toezicht stond van een keurmeester.

Aan het einde van de middag vonden om 16.00 uur de prijsuitreikingen plaats. En kwam er een einde aan de eerste  behendigheidswedstrijd van Duitse herdershonden in Zeeland. Jan Scheele voorzitter van de VDH afdeling Zeeland, liet via RTV Vlissingen weten dat er zeker een vervolg komt aan deze behendigheidswedstrijd voor Duitse herdershonden.    
              

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0