Grootste vrijwilligersmarkt van Walcheren in Atrium HZ

Zestig vrijwilligersorganisaties presenteren zich donderdag 27 september op de vrijwilligersmarkt bij de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen.

Zij willen bezoekers inspireren om vrijwilligerswerk te gaan doen. De vrijwilligersmarkt wordt georganiseerd door; Vrijwilligerspunt Vlissingen, HZ University of Applied Sciences en het Vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig van Welzijn Middelburg. Het aanbod aan vrijwilligersorganisaties is divers op de markt. Zo zijn onder meer organisaties op het gebied van educatie, kunst en cultuur, natuur en zorg en welzijn vertegenwoordigd.

Belang van de vrijwilligersmarkt
Mevrouw M. Besuijen van Vrijwilligerspunt Vlissingen: "Wij krijgen vaak de reactie van mensen dat ze niet wisten dat er zoveel keuze is in het vrijwilligerswerk. De markt laat zien wat er allemaal mogelijk is en je krijgt gelijk de juiste informatie". Mevrouw R. Hacking van Samen Vrijwillig: "We gaan graag met mensen in gesprek over hun wensen en mogelijkheden op het gebied van vrijwilligerswerk. We kunnen direct doorverwijzen naar passende organisaties en hen aan elkaar voorstellen. Belangrijker nog vinden we het om te laten zien dat vrijwilligerswerk leuk en leerzaam is en een mooie manier om mensen te ontmoeten en te helpen".

De markt wordt van 15.00-18.00 uur gehouden in het gebouw van HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Entree is gratis.

Meer informatie over de vrijwilligersmarkt

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0