Terugblik restauratie van het voormalige torpedowerkschip Mercuur

RTV Vlissingen de lokale (internet) televisiezender voor Vlissingen maakt een documentaire over de restauratie van het voormalige torpedowerkschip Mercuur, dat momenteel aan de Houtkade ligt.

Samen met Willem van Dijk (SMEV) een terugblik op het afgelopen jaar. Vrijwilligers (30) van de Stichting Maritiem Erfgoed Vlissingen (SMEV) zijn het afgelopen jaar druk bezig geweest met het opknappen en herinrichten van het schip.
Overdracht
Op 1 september 2017 vond de officiële overdracht van het voormalige torpedowerkschip Hr.Ms. Mercuur door de Defensie Materieel Organisatie aan de Stichting Maritiem Erfgoed Vlissingen (SMEV) plaats. En sinds die tijd is er hard gewerkt om het schip open te stellen als museumschip. De werkzaamheden aan het schip verlopen voorspoedig, en diverse ruimtes in het schip zijn al volledig gerestaureerd. Er is voor gekozen om eerst de binnenzijde van de Mercuur op te knappen, zodat de bezoekers van het museumschip kennis kunnen nemen hoe het er aan boord uit zag. In een latere fase zal ook de buitenkant van de Mercuur worden opgeknapt, en dan vooral het schilderen van het schip. 

Documentaire RTV Vlissingen
RTV Vlissingen is begin 2018 gestart met de werkzaamheden vast te leggen van de restauratie van het schip en het documenteren hiervan. De documentaire van de Mercuur zal eind 2018 of begin 2019 online komen en te zien via RTV Vlissingen.      

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0