Onthulling monument Wereldvredesvlam in Vlissingen

In Vlissingen is zaterdagmiddag 15 september op het Bellamypark een monument van een altijd brandende Wereldvredesvlam onthuld.

Het monument staat tegenover het voormalige museumgebouw. De Wereld vredesvlam is vanuit Cadzand met een loodsboot overgebracht naar Vlissingen. Voorafgaand aan de officiële onthulling, waren er vanaf 12.00 uur in de Sint Jacobskerk feestelijkheden met inspirerende sprekers en veel muziek. En rond 15.40 werd de vlam ontstoken door de Burgmeester (s) van Sluis Marga Vermue en Bas van den Tillaar van de gemeente Vlissingen en Letty Demmers voorzitter World Peace Flame. Met deze onthulling van het monument wordt Vlissingen, na Cadzand de tweede stad in Zeeland waar de vredesvlam brandt. RTV Vlissingen maakte een korte samenvatting van deze middag, een reportage van Trivo Marjanovic. 

Pax vredesweek
 
Met de onthulling van het monument van de Wereldvredesvlam in Vlissingen gaat ook de Pax vredesweek van start van 15 t/m 23 september 2018.  Vrede, het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar dat is het helaas niet. Gelukkig zijn er op veel plekken moedige mensen die zich hiervoor inzetten. In Nederland en daarbuiten. Mensen die écht naar elkaar luisteren en mensen samenbrengen. Tijdens de Nationale Vredesweek, dé actieweek voor vrede van PAX, laten we samen met duizenden mensen zien dat het anders kan. In het hele land worden honderden activiteiten georganiseerd: van filmavonden tot festivals, van vieringen tot debatten. Al die lokale activiteiten komen samen in één nationale Vredesweek.

Website - Pax Vredesweek

Videoverslag

Reactie schrijven

Commentaren: 0