Komende dagen volop nazomer dankzij Helene

Orkaan Helene stuwt warme lucht naar Nederland, volgens Weerplaza krijgen we opnieuw een periode met zomerweer.

De komende dagen heeft de zon de overhand en gaat de temperatuur flink omhoog. Dinsdag wordt het zelfs 24 tot 31 graden. Pas vrijdag verdwijnt de warmte waarschijnlijk.

Orkaan Helene naar Ierland
Dit weekend koerst tropische orkaan Helene richting Ierland. Waarschijnlijk komt ze daar maandag tegen de avond aan. Komende nacht en zondagochtend veroorzaakt Helene zeer slecht weer op de westelijke Azoren, storm, regen en hoge golven, maar daarna bevindt zich niet meer in de buurt van bewoond gebied. Terwijl ze richting Ierland trekt, neemt de wind bovendien langzaam af. Maandagavond trekt Helene over Ierland. Een orkaan blijft het eiland bespaart, maar langs de zuid- en oostkust van Ierland gaat het wel stormen. De windstoten kunnen, onder andere in Dublin, snelheden bereiken van 100 tot 130 km/uur. Behoorlijk onstuimig weer dus. De storm trekt dinsdag via het noordwesten van Engeland en westen van Schotland weg.

Bij ons flink warmer
De koers van Helene is dusdanig dat wij niet met storm en regen te maken krijgen. Wij profiteren, als je ten minste zin hebt in warmte, van de sterke zuidelijke stroming die aan de oostzijde van de ex-orkaan aanwezig is. De warme lucht stroomt daardoor van Spanje via Frankrijk naar ons land. Direct gevolg: de temperatuur gaat omhoog.
Maandag wordt het in een groot deel van het land al vrij zonnig weer bij maxima van 23 tot 25 graden. Alleen het noordwesten en noorden blijven achter vanwege uitgestrekte wolkenvelden.

Reactie schrijven

Commentaren: 0