Consumptie huishoudens bijna 3 procent hoger in juli

Consumenten hebben in juli 2,6 procent meer besteed dan in juli 2017, meldt het CBS.

De groei is even groot als in de voorgaande maand. In juli 2018 hebben consumenten vooral meer uitgegeven aan voedings- en genotmiddelen.Volgens de CBS Consumptieradar zijn de omstandigheden voor de consumptie in september iets minder gunstig dan in juli.


Consument geeft vooral meer uit aan voedings- en genotmiddelen

Consumenten hebben in juli bijna 5 procent meer uitgegeven aan voedings- en genotmiddelen. De uitgaven aan duurzame goederen waren bijna 2 procent hoger dan in juli 2017. Er werd vooral meer aan auto’s besteed. Aan woninginrichtingsartikelen en huishoudelijke artikelen werd echter minder uitgegeven. Verder hebben consumenten bijna 3 procent meer besteed aan overige goederen, zoals benzine, energie en water.

Lees het hele artikel via de website van het CBS

Reactie schrijven

Commentaren: 0