Vrijwilligers zijn de jus de kers op de taart!

Waar zijn we zonder vrijwilligers, hoe zal Nederland eruit zien zonder?

Vrijwilligers zijn de jus, zonder jus kunnen we eten we verhongeren niet, maar het smaakt niet zo lekker. Het belang van vrijwilligerswerk is de laatste jaren eerder toe- dan afgenomen. Een aantal maatschappelijke ontwikkelingen liggen hieraan ten grondslag. Zo sprak Wethouder Els Verhage in haar openingstoespraak op de vrijwilligersmarkt in de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen.

Vrijwillig betekent niet vrijblijvend
“Elke vorm van vrijwilligerswerk brengt een grote mate van verantwoordelijkheid met zich mee. Deze zijn onmisbaar voor en in onze samenleving. Zonder de inzet van hen zou er in Nederland minder tot stand komen. Sportverenigingen kunnen niet zonder de inzet van mensen die zich belangeloos inzetten voor trainingen, zorg voor materialen, als scheidsrechter en in besturen. Vrijwilligers kunnen bijdragen aan een ontspannen bezoek aan ouderen, waar personeel vaak geen tijd meer voor heeft. Kinderactiviteiten en muziekfestivals, hulp aan en vervoer van patiënten in het ziekenhuis kunnen zonder de tomeloze inzet van vrijwilligers niet meer plaatsvinden.
Kortom, zij zijn niet alleen de jus, maar ook de kers op de taart voor velen”. Aldus wethouder Els Verhage.  

Groot aantal bezoekers
De vrijwilligersmarkt georganiseerd door Vrijwilligerspunt Vlissingen, HZ University of Applied Sciences en het Vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig van Welzijn Middelburg werd donderdagmiddag druk bezocht door zowel jong als oud. Naar schatting bezochten ruim 650 mensen de 60 kramen die opgesteld stonden in de HZ  University of Applied Sciences in Vlissingen. 

Beluister hier de volledige openingstoespraak van Els Verhage

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0