Documentaire ‘Restauratie Ex Hr.Ms. Mercuur in ere hersteld’

Sinds 1 september 2017 vond de officiële overdracht van het voormalige torpedowerkschip Hr.Ms. Mercuur door de Defensie Materieel Organisatie aan de Stichting Maritiem Erfgoed Vlissingen (SMEV) plaats.

En sinds die tijd is er hard gewerkt door ruim 30 vrijwilligers om het schip open te stellen en in ere te herstellen als museumschip. Ben Bosselaar heeft namens RTV Vlissingen sinds januari 2018 diverse werkzaamheden gevolgd en gedocumenteerd. En vervolgens een documentaire gemaakt van de restauratie van het voormalige torpedowerkschip wat aan de Houtkade ligt in Vlissingen.

De werkzaamheden aan het schip verlopen voorspoedig, en diverse ruimtes in het schip zijn al volledig gerestaureerd. Er is voor gekozen om eerst de binnenzijde van de Mercuur op te knappen, zodat de bezoekers van het museumschip kennis kunnen nemen hoe het er aan boord uit zag. In een latere fase zal ook de buitenkant van de Mercuur worden opgeknapt, en dan vooral het schilderen van het schip.

Het eerste deel van de documentaire ‘Restauratie Ex Hr.Ms. Mercuur in ere hersteld’ is vanaf 1 november 2018 te zien via RTV Vlissingen. Deel 2 (slot) zal eind 2019 verschijnen naar verwachting.


Bekijk hier de trailer

Reactie schrijven

Commentaren: 0