Statenlid Patricia van Veen stelt vragen over gevolgen van Brexit voor Zeeland

D66 Statenlid Patricia van Veen wil vrijdag 5 oktober in de commissie Economie meer informatie over welke acties er in de provincie genomen zijn met betrekking tot de Brexit.

De politieke spanning in het Verenigd Koninkrijk
loopt op en de gevolgen van Brexit voor Nederland en Zeeland dringen steeds verder door, ook voor de Zeeuwse bedrijven en de Zeeuwse economie.

Ze stelt daarover de volgende vragen:
In de PS vergadering van 8 juni werd een D66 motie over gevolgen van Brexit voor Zeeland en de Zeeuwse economie door onze partij ingediend. Gedeputeerde De Bat stelde tijdens de beantwoording dat eigen acties vanuit de Provincie overbodig waren omdat de Provincie zich aansloot bij landelijke initiatieven.

Kunt u ons informatie geven over hoe deze activiteiten zijn georganiseerd; hoe Zeeland hierop is aangesloten; wat de concrete acties zijn; contacten en gezamenlijke acties die hieruit voortkomen met Zeeuwse bedrijven of met mogelijke nieuwe vestigingen resp. verplaatsingen vanuit VK naar Zeeland? 

Reactie schrijven

Commentaren: 0