Een terugblik op de oudste zelfstandige groenteman in Nederland

Over een maand is het weer al een jaar geleden dat de oudste zelfstandige groenteman in Nederland uit Vlissingen Adri Trimpe moest stoppen om gezondheidsredenen.

In 2013 maakte RTV Vlissingen beelden vanuit de groentezaak aan het Groenewoud 16 in Vlissingen. Een korte documentaire uit 2013 over Groente & Fruithandel Trimpe aan het Groenewoud 16 in Vlissingen is de langst zelfstandige groente (man) zaak van Nederland. Adri en Francien Trimpe toen (55 jaar getrouwd) werkten dagelijks 14-16 uur per dag en dat 6 dagen per week. Adri Trimpe (80 jr) is voor het laatst op vakantie geweest in 1957, maar op zondagmiddag gaat hij samen met zijn vrouw Francine naar hun vakantie huisje in Oostkapelle.

De zaak is 83 jaar geleden opgericht door Trimpe senior in de Breewaterstraat 61 in de oude slagerij van van Nieuwen. En na de oorlog in 1948 werd het voormalige pand van schildersbedrijf De Lange aan het Groenewoud 43 – 45 verbouwd tot groente en fruithandel. De vader van Adrie heeft lange tijd met een handwagentje door Vlissingen gelopen, en Adrie 2 jaar. In 1977/78 werd de winkel aan het Groenewoud 16 nieuw gebouwd, en dit is dan ook de huidige locatie van de winkel.

Eind 2017 kwam er een einde aan groentehandel Trimpe, na een ziekenhuisopname van Adri. Het echtpaar was de laatste jaren moeilijk ter been en de werkzaamheden werden dan ook te zwaar. De winkel aan het Groenewoud in Vlissingen staat sinds november 2017 leeg.

Bekijk hier de volledige video 
  

Reactie schrijven

Commentaren: 0