Johnny Cash At Sea songs en verhalen in Vlissingen

VLISSINGEN - Op zaterdagavond 3 november geeft Cashflow3 een Cash-Tribute concert in Sporthal Baskensburg in Vlissingen: Johnny Cash at Sea.

Een sixties-avond vol bekende en minder bekende songs van Johnny Cash, verhalen uit Tennessee, Nashville style gitaarwerk en beeldmateriaal. In de band spelen twee Vlissingers: Oscar Bax en Matthijs Goedegebuure. Cashflow3 is de band die in 2013 landelijke bekendheid kreeg door de zogenaamde ‘Johnny Cash kerkdiensten’ met ‘pop-dominee’ Piet van Die. Ze treden slechts enkele malen per jaar op, “nu eindelijk een keer in mijn eigen woonplaats, daar heb ik al lang naar uitgezien” zegt Oscar Bax, leadgitarist van de band. Matthijs: “Het is voor mij ook heel bijzonder om een optreden in Vlissingen te mogen doen. Ik ben opgegroeid onder de boulevard en het is de plek waar ik als 12-jarige jongen voor het eerst Johnny Cash muziek hoorde. Dat was op zo’n grote taperecorder bij een vriend in de Paul Krugerstraat, niet ver van Baskenburg.

En het was in Vlissingen dat ik mijn eerste gitaarlessen kreeg van Oscar Bax, twee hoog in de Van Bossestraat. Ik heb Folsom Prison Blues honderden, misschien wel duizenden keren gezongen en beleefd in mijn slaapkamer vlak bij de boulevard. Daar is het iets van mezelf geworden. De songs van Johnny Cash hebben mij als tiener en nu nog steeds veel houvast, herkenning en inspiratie gegeven. Het is voor mij dus back to my roots.”

Matthijs is vanwege zijn passie voor de muziek van Johnny Cash diverse malen op de radio geweest met zijn gitaar. Zelfs in Nashville, Tennessee nadat hij werd uitgenodigd om naar het vakantieverblijf van Johnny Cash te komen om aan zijn boek te schrijven. “Ik had als 12-jarige Vlissingse verlegen jongen niet kunnen bedenken dat ik 35 jaar later twee weken op de Farm van Johnny Cash zou verblijven, in zijn slaapkamer zou slapen, me ‘s morgens aan zijn wastafel zou staan te scheren en in de avondkoelte van Tennessee in zijn stoel op zijn veranda zou zitten om mijn eigen country-songs en verhalen te schrijven. Ik zie er naar uit om daarover te vertellen. Het voelt een beetje alsof ik na 35 jaar iets mag teruggeven van wat Vlissingen, Walcheren en Zeeuwen me toen hebben gegeven.”

Oscar vertelt verder. “Ik leerde op mijn zevende jaar al ‘I walk the line’ spelen op gitaar. En nu vijftig jaar later ben ik nog steeds onder de indruk van de kracht en impact van gitaristen als Luther Perkins die het aandurfden om geen noot te veel te spelen. De spannende en soms pijnlijke leegte in deze muziek zorgt ervoor dat de verhalen over liefde, pijn, eenzaamheid, God, leven en dood je echt raken.”

Matthijs: “Het is voor mij een soort jongensdroom om op mijn vijftigste met zo’n fantastische band mijn lievelingssongs te komen spelen op Walcheren. Allemaal topmuzikanten die er echt lol in hebben om de legendarische sixties sound van Cash en de Tennessee Three weer tot leven te roepen. En dat mijn vriend en gitaarleraar Oscar Bax leadgitarist van onze band is geeft mij het meest rustige, veilige gevoel dat je als muzikant maar kunt hebben! Ik zie er naar uit veel Zeeuwen en bekenden te ontmoeten op 3 november!”

Kaarten (17,50 voorverkoop) verkrijgbaar via www.cashflow3.nl of bij Muziekcentrum Middelburg, Sjak Zwier Gitaarbouw in Vlissingen en Nagelstudio ‘Amazing Nails, Badhuisstraat 142 te Vlissingen. Zaalverkoop: 20,00 euro.

Website - Cashflow3.nl

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0