Laatste serie (boerderij) tekeningen van Dhr. de Plaa overgedragen aan het Zeeuws Genootschap

Afgelopen week werden 330 stuks tekeningen van Dhr. de Plaa in ontvangst genomen in het Zeeuws Archief.

In 2010 heeft dhr. de Plaa al eens tweeduizend tekeningen overgedragen aan het Zeeuws Genootschap. De voorzitter van het Zeeuws Genootschap, Hugo Schorer en mevrouw J. Polderdijk van de boerderijstichting waren hierbij aanwezig om deze uitgebreide collectie te bewonderen. Deze collectie bevat voornamelijk prachtige tekeningen van boerderijen van Walcheren en een gedeelte van Zuid Beveland. Dhr. de Plaa kan helaas niet meer schilderen. Deze schenking was zijn laatste serie.

Om te kunnen tekenen en schilderen moest hij vaak het erf van een boerderij op. Veel eigenaren vonden dat prima, een enkeling stuurde hem weg. Zo is er weer een hele mooie serie kleurrijke afbeeldingen toegevoegd aan de collectie. Deze zullen later door het Zeeuws Archief worden gedigitaliseerd en ook beschikbaar komen voor het publiek.

Op de foto links boven: Links conservator Zelandia Illustrata: mevr., V. Frenks, midden: Voorzitter KZGW, Jhr. Mr.  K.F.H. Schorer, rechts; Dhr. C. de Plaa, schenker tekeningen.

Hof Nieuwlandsrust Oude Dijk Nieuw en Sint Joostland

Reactie schrijven

Commentaren: 0